Home // News & Announcements

04.09.2016
Αποτελέσματα 4ου πανελλήνιου διαγωνισμού σκίτσου οδικής ασφάλειας

Αποτελέσματα 4ου πανελλήνιου διαγωνισμού σκίτσου οδικής ασφάλειας

Το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Κυκλοφοριακής Αγωγής, που συντονίζει η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Σερρών και η Επιστημονική Ομάδα EDUCARTOON, συνδιοργάνωσαν τον 4ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό σκίτσου με θέμα «Η χρήση του δρόμου…είναι στο χέρι σου – Αύριο εγώ θα οδηγώ», ο οποίος διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και απευθύνθηκε σε μαθητές δημοτικών σχολείων (Δ΄- Ε΄- Στ΄ δημοτικού), Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας.
Οι συμμετοχές των μαθητών –τριών ξεπέρασαν τις 800 (ατομικές και ομαδικές), από 82 σχολεία όλης της Επικράτειας και της Ομογένειας, με τη στήριξη 110 εκπαιδευτικών.
Η οργανωτική επιτροπή του μαθητικού διαγωνισμού με θέμα «Η χρήση του δρόμου είναι στο χέρι σου. Αύριο εγώ θα οδηγώ», συγχαίρει όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για την ευαισθησία που εκδήλωσαν (μέσω των έργων τους) για το θέμα της οδικής ασφάλειας, καθώς και τους εκπαιδευτικούς που ενθάρρυναν τη συμμετοχή των μαθητών σε αυτή τη διαδικασία.
Το σκεπτικό της κριτικής επιτροπής για την επιλογή των βραβείων βασίστηκε σε δυο άξονες: τον εικαστικό και την πρωτοτυπία και σύλληψη της ιδέας. Οι μαθητές με την φαντασία, την ωριμότητα και την εικαστικότητά τους έκαναν το έργο της κριτικής επιτροπής ευχάριστα δύσκολο.

Η επιτροπή αποφάσισε να απονείμει:
Για τις συμμετοχές των Δημοτικών σχολείων: 3 πρώτα βραβεία, 20 τιμητικούς επαίνους και 4 ειδικά βραβεία.

Σας επισυνάπτουμε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και σας ενημερώνουμε ότι τα αποτελέσματα καθώς και τα βραβευθέντα έργα θα αναρτηθούν στους ιστότοπους της Educartoon-η γελοιογραφία στην εκπαίδευση, www.educartoon.gr και της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπ/σης Σερρών www.dipe-serron.gr.
Σας γνωστοποιούμε ότι η ειδική τιμητική εκδήλωση προγραμματίζεται να γίνει στη νέα σχολική χρονιά 2016-17, για την οποία θα ενημερωθείτε σε επόμενο έγγραφο.
Οι έπαινοι συμμετοχής όλων των μαθητών-τριων, εκπαιδευτικών και σχολείων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και δε διακρίθηκαν, θα αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση των σχολείων.
Θερμά συγχαρητήρια στους διακριθέντες και συμμετέχοντες μαθητές/τριες του διαγωνισμού, καθώς και στους εκπαιδευτικούς τους, με τις καλύτερες ευχές μας για ένα πολύ όμορφο και χαλαρό καλοκαίρι!
Οργανωτική Επιτροπή Διαγωνισμού:
Ξενοφών Παπασταμόπουλος, Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης Σερρών
Κατερίνα Θεοδοσέλη, εκπαιδευτικός, Συντονίστρια – Σχεδιάστρια Εθνικού Δικτύου Κυκλοφοριακής Αγωγής, Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Σερρών, 2321047522 kykloforiaki@dipe.ser.sch.gr
Σοφία Λαπατά, Προϊσταμένη Τμήματος Γ’ – Μαθητικής Μέριμνας και Σχολικής Ζωής, Διεύθυνση Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,
Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων
Νικόλαος Νίκας, Εκδότης, Υπεύθυνος Σχεδιασμού της EDUCARTOON, nnikas@educartoon.gr
Μιχάλης Κουντούρης, Σκιτσογράφος – Δημοσιογράφος.

Κριτική επιτροπή του διαγωνισμού :
Μιχάλης Κουντούρης, Σκιτσογράφος Educartoon
Μαρία Κοντού, Εκπαιδευτικός, Εκπαιδεύτρια Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Δ/νση Π.Ε Σερρών
Ανδρέας Κορδολαίμης, Αντιστράτηγος ε.α., Διευθυντής Τροχαίας.
Πάνος Διπλαράκος, Δημοσιογράφος Ειδικού Τύπου Αυτοκινήτου
Θεοδώρα Γκουτζιαμάνη, Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας, Υποδιευθύντρια 1ου Δημ. Σχολείου Κρεμαστής Ρόδου

Επιστημονικός Συνεργάτης
Νικόλαος Ηλιού, Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Συνεργαζόμενοι Φορείς:
Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας
Διεύθυνση Τροχαίας Ελλάδας
Περιφέρεια Αττικής
STAR ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την οδική ασφάλεια
Traction
ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου – Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας
Μουσείο Αυτοκινήτου
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων

Ο Διευθυντής
Α/θμιας Εκπ/σης Σερρών

Ξενοφών Παπασταμόπουλος

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ