Home // News & Announcements

24.04.2013
Διαγωνισμός γελοιογραφίας και μικρού διηγήματος στο 5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΕΑ

5ο  ΦΕΣΤΙΒΑΛ  ΛΕΑ

Διαγωνισμός Παιδικής γελοιογραφίας και μικρού διηγήματος

Το 5ο Φεστιβάλ Ιβηροαμερικανικής «Λογοτεχνίας Εν Αθήναις», το οποίο συνδιοργανώνουν το πολιτιστικό περιοδικό Sol Latino, το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», θα λάβει χώρα από τις 11 μέχρι τις 22 Ιουνίου του 2013 και θα διαρκέσει δύο εβδομάδες. Η πρώτη θα θα περιλαμβάνει προβολές κινηματογραφικών ταινιών που βασίζονται σε σπουδαία λογοτεχνικά έργα και μια έκθεση γραφικών τεχνών, ενώ η δεύτερη θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στη λογοτεχνία με συνέδρια, συζητήσεις, ποιητικές βραδιές και στρογγυλά τραπέζια, στα οποία θα παραστούν συγγραφείς από την Ιβηρική Χερσόνησο και τη Λατινική Αμερική.. Οι καλεσμένοι μας θα είναι τόσο καταξιωμένοι συγγραφείς, όσο και νεότεροι δημιουργοί που αν και βρίσκονται ακόμα στο λογοτεχνικό τους ξεκίνημα, αρχίζουν να αφήνουν αισθητά τα αποτυπώματά τους στον λογοτεχνικό χώρο της Ιβηρικής και της Λατινικής Αμερικής.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και συνεχίζοντας την παράδοση τεσσάρων ετών, το Φεστιβάλ ΛΕΑ, με σύμβουλο την δασκάλα και ψυχοπαιδαγωγό Margarita Guerrero Sandoval εκ μέρους του Sol Latino, το ακαδημαϊκό τμήμα του Ινστιτούτου Θερβάντες, το ‘Ίδυμα «Μαρία Τσάκος» και το διδακτικό προσωπικό του www.Educartoon.gr, διοργανώνει έναν διαγωνισμό με κύριο θέμα: «Μύθοι και θρύλοι ως πολιτιστικό σημείο συνάντησης μεταξύ της Ελλάδας, της Λατινικής Αμερικής, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας». Ο διαγωνισμός αυτός θα απευθύνεται σε όλα τα εκπαιδευτικά κέντρα εκμάθησης ισπανικών στην Ελλάδα, σε Ισπανούς, Πορτογάλους και Λατινοαμερικανούς κατοίκους της Ελλάδας, σε μαθητές και σε εκπαιδευτικά κέντρα των χωρών της Ιβηρικής και της Λατινικής Αμερικής..

 

Ο πολιτισμός ενώνει τους λαούς…

… οι μύθοι σφραγίζουν την επιβίωσή τους

 

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Ένα πεδίο για την οικοδόμηση» της ειρήνης

Με την ισχυρή πεποίθηση ότι ο πολιτισμός αποτελεί το δρόμο για την ειρήνη, τη λεωφόρο που μας οδηγεί σε έναν κόσμο πιο δίκαιο, το Φεστιβάλ ΛΕΑπροσκαλεί όλα τα εκπαιδευτικά κέντρα εκμάθησης ισπανικών στην Ελλάδα, τους Ισπανούς, Πορτογάλους και Λατινοαμερικανούς κατοίκους της Ελλάδας, τους μαθητές και τα εκπαιδευτικά κέντρα των χωρών της Ιβηρικής και της Λατινικής Αμερικής να συμμετάσχουν στον Διαγωνισμό γελοιογραφίας και σύντομου διηγήματος του Φεστιβάλ ΛΕΑ

Επιδίωξή μας είναι να διαφημίσουμε, να ωθήσουμε και φέρουμε πιο κοντά τον πνευματικό πολιτισμό, να προτρέψουμε τα παιδιά και τους εφήβους να τον οικειοποιηθούν, να υψώσουμε τις φωνές τους, τα ταλέντα τους και την τέχνη τους με έναν τρόπο δημιουργικό και καινοτόμο, ως προς την έκφραση και την επικοινωνία και να μετατρέψουμε όλες αυτές τις διαδικασίες σε διαπολιτισμικά δρώμενα με σημασία.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

  • Ισπανόφωνα παιδιά (από 5 έως 8 ετών)
  • Μαθητές (από 5 έως 8 ετών)
  • Ισπανόφωνοι έφηβοι (από 8 έως 14 ετών)
  • Έφηβοι μαθητές  (από 8 έως 14 ετών)

Πληροφορίες για τον Διαγωνισμό:

Θέμα: «Μύθοι και θρύλοι της Ελλάδας, της Ιβηρικής Χερσονήσου και της Λατινικής Αμερικής»

Στο τέλος του διαγωνισμού θα απονεμηθούν βραβεία (πρώτο και δεύτερο), για κάθε κατηγορία, στα παιδιά και στους εφήβους που θα αποδώσουν πιο δημιουργικά το μήνυμα, είτε ατομικά είτε ομαδικά. Το έργο που θα παρουσιαστεί πρέπει να είναι μια γελοιογραφία σε μέγεθος 21×30 cm και να συνοδεύεται από ένα μικρό διήγημα στα ισπανικά, μεγέθους μεταξύ 100 και 200 λέξεων, βασισμένο σε μύθους και θρύλους από τον κατάλογο που παρατίθεται πιο κάτω.

 

Παρουσίαση του έργου:

Το έργο θα πρέπει να αποσταλεί μέχρι τις 10 Μαΐου του 2013, συνοδευόμενο από τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Ο τίτλος του έργου
  • Το έργο
  • Όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο και ηλεκτρονική διεύθυνση (email)

 

Η Γελοιογραφία σε μέγεθος  21×30 cm και το μικρό διήγημα στα ισπανικά, μεγέθους μεταξύ 100 και 200 λέξεων, βασισμένο σε μύθους και θρύλους από τον κατάλογο που παρατίθεται πιο κάτω.

 

ΕΠΙΛΟΓΗ:

Η επιτροπή αξιολόγησης θα αποτελείται από πέντε (5) ειδικούς στη λογοτεχνία και τις τέχνες, καθώς και καθηγητές της γλώσσας των ισπανικών. Τα ονόματα των μελών της επιτροπής αξιολόγησης θα παραμείνουν απόρρητα μέχρι την ανακοίνωση του νικητή.

Η επιτροπή αξιολόγησης θα εκτιμήσει τα έργα και θα ξεχωρίσει τρία από κάθε κατηγορία, τα οποία θα πρέπει να ανακοινωθούν πρώτα συνοπτικά, γραπτώς, μέσω email στην:

Adriana Martinez Farsari
Πολιτιστικό Περιοδικό Sol Latino
ιδιοκήτρια-εκδότρια

info@solatino.gr

P.O. Box 77334

17510, Παλαιό Φάληρο, Αθήνα,

Ελλάδα

 

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ:

Η μεγαλύτερη επιβράβευση θα είναι η αναγνώριση και η στήριξη, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο, δεδομένου ότι οι νικητές θα ανακοινωθούν στο 5ο Φεστιβάλ ΛΕΑ 2013: Λογοτεχνία εν Αθήναις, το Σάββατο 22 Ιουνίου, στο πλαίσιο της γιορτής της Ημέρας των Ισπανικών, σε ειδική τελετή για την απονομή των βραβείων.

Βασικά βραβεία για κάθε κατηγορία:

 

  • Το πρώτο βραβείο αποτελείται από διδακτικό υλικό από την Ελλάδα στα ελληνικά και στα ισπανικά, το οποίο θα εμπλουτίσει με τρόπο ουσιαστικό τη βιβλιοθήκη του νικητή.
  • Έκδοση του έργου του νικητή από το περιοδικό Sol Latino και τα ηλεκτρονικά μέσα. Προβολή/έκθεση του έργου στο 5ο Φεστιβάλ ΛΕΑ.
  • Δίπλωμα από το Φεστιβάλ ΛΕΑ.
  • Τα παιδιά-νικητές θα λάβουν ένα αναμνηστικό από τους γελοιογράφους τουwww.educartoon.gr και του www.cartoonark.com του Φεστιβάλ ΛΕΑ και την κάρτα βιβλιοθήκης του Ινστιτούτου Θερβάντες.

 

  • Το δεύτερο βραβείο αποτελείται από διδακτικό υλικό από την Ελλάδα στα ελληνικά και στα ισπανικά, το οποίο θα εμπλουτίσει με τρόπο ουσιαστικό τη βιβλιοθήκη του νικητή
  • Δίπλωμα από το Φεστιβάλ ΛΕΑ.
  • Τα παιδιά-νικητές θα λάβουν ένα αναμνηστικό από τους γελοιογράφους τουwww.educartoon.gr και του www.cartoonark.com του φεστιβάλ ΛΕΑ και την κάρτα βιβλιοθήκης του Ινστιτούτου Θερβάντες

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: Από τις 9 Απριλίου του 2013 μέχρι τις 20 Μαΐου του 2013.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ:

Η επιτροπή αξιολόγησης θα δεχτεί τις προτάσεις μέχρι τις 10 Μαΐου στις 15.00 μμ. Όλα τα έργα που θα παραληφθούν ως τότε, θα εξεταστούν με σχολαστικότητα από την επιτροπή.

 

Οι νικητές θα ειδοποιηθούν τον Ιούνιο του 2013 και θα ανακοινωθούν επισήμως κατά τη διάρκεια του 5ου Φεστιβάλ ΛΕΑ.

Μύθοι και θρύλοι της Ιβηρικής Αμερικής Lea2013_BaseConcursoInfantilGR