Home // Events

25.04.2013
Αποτελέσματα 2ου πανελλήνιου διαγωνισμού σκίτσου οδικής ασφάλειας

ΘέμαΑποτελέσματα 2ου πανελλήνιου διαγωνισμού σκίτσου οδικής ασφάλειας, με θέμα «Η χρήση του δρόμου είναι….στο χέρι σου-Αύριο εγώ θα οδηγώ».

H Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και η επιστημονική ομάδα EDUCARTOON, συνδιοργάνωσαν το 2ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό σκίτσου με θέμα «Η χρήση του δρόμου…είναι στο χέρι σου – Αύριο εγώ θα οδηγώ», ο οποίος διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και απευθύνθηκε σε μαθητές δημοτικών σχολείων (Δ΄- Ε΄- Στ΄ δημοτικού), Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας.

Οι συμμετοχές των μαθητών –τριών έφτασαν τις 8000 (ατομικές και ομαδικές), από 595 σχολεία όλης της Επικράτειας και της Ομογένειας, με τη στήριξη 950 εκπαιδευτικών.

Η οργανωτική επιτροπή του μαθητικού διαγωνισμού με θέμα «Η χρήση του δρόμου είναι στο χέρι σου. Αύριο εγώ θα οδηγώ», συγχαίρει όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για την ευαισθησία που εκδήλωσαν (μέσω των έργων τους) για το θέμα της οδικής ασφάλειας, καθώς και τους εκπαιδευτικούς που ενθάρρυναν τη συμμετοχή των μαθητών σε αυτή τη διαδικασία.

Το σκεπτικό της κριτικής επιτροπής για την επιλογή των βραβείων βασίστηκε σε δυο άξονες: τον εικαστικό και την πρωτοτυπία και σύλληψη της ιδέας. Οι μαθητές με την φαντασία, την ωριμότητα και την εικαστικότητά τους έκαναν το έργο της κριτικής επιτροπής ευχάριστα δύσκολο.

Η επιτροπή αποφάσισε να απονείμει:

  • Για τις συμμετοχές των Δημοτικών σχολείων: 3 πρώτα βραβεία, 16 τιμητικούς επαίνους και 7 ειδικά βραβεία τεχνοτροπίας.
  • Για τις συμμετοχές των Γυμνασίων: 3 πρώτα βραβεία, 15 τιμητικούς επαίνους και 7 ειδικά βραβεία τεχνοτροπίας και κόμικς-σεναρίου.
  • Για τις συμμετοχές των Λυκείων: 3 πρώτα βραβεία, 13 τιμητικούς επαίνους και 8 ειδικά βραβεία τεχνοτροπίας και κόμικς-σεναρίου.

Σας επισυνάπτουμε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και σας ενημερώνουμε ότι τα αποτελέσματα καθώς και τα βραβευθέντα έργα θα αναρτηθούν στους ιστότοπους της Educartoon-η γελοιογραφία στην εκπαίδευση, www.educartoon.gr και της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπ/σης Σερρών www.dipe-serron.gr την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013.

Βραβευθέντες μαθητές Δημοτικού

Βραβευθέντες μαθητές Γυμνασίου

Βραβευθέντες μαθητές Λυκείου

        Σας προσκαλούμε όλους (συμμετέχοντες και βραβευμένους) στην ειδική τιμητική εκδήλωση, η οποία θα γίνει τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (αίθουσα «Πολλαπλών Χρήσεων») και ώρα 11.00-14.00 (θα σας αποσταλεί σύντομα πρόσκληση και το πρόγραμμα της εκδήλωσης).

Σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε το αργότερο έως την Παρασκευή 17/5/2013 για τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση (με ονομαστική λίστα προσερχομένων), είτε με φαξ στο 2321047504 είτε με e mail στο kykloforiaki@dipe.ser.sch.gr είτε τηλεφωνικά 2321047522.

Οι έπαινοι συμμετοχής όλων των μαθητών-τριων, εκπαιδευτικών και σχολείων θα αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση των σχολείων, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

           Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν οι :

  • Μιχάλης Κουντούρης, Σκιτσογράφος Educartoon
  • Νικόλαος Νίκας, Υπεύθυνος Σχεδιασμού Educartoon
  • Νικόλαος Ηλιού, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
  • Κατερίνα Θεοδοσέλη, Εκπαιδευτικός, Συντονίστρια προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Δ/νση Π.Ε Σερρών
  • Μαρία Κοντού, Εκπαιδευτικός, Εκπαιδεύτρια  Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Δ/νση Π.Ε Σερρών
  • Ελένη Καρύδη, Πρόεδρος ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ – Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας
  • Πάνος Διπλαράκος, Δημοσιογράφος Ειδικού Τύπου Αυτοκινήτου

 

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Με τη στήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Βραβευθέντες μαθητές Δημοτικού

Βραβευθέντες μαθητές Γυμνασίου

Βραβευθέντες μαθητές Λυκείου