Home // News & Announcements

17.10.2014
Αποτελέσματα 3ου πανελλήνιου διαγωνισμού σκίτσου οδικής ασφάλειας

           H Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και η Επιστημονική Ομάδα EDUCARTOON, συνδιοργάνωσαν τον 3ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό σκίτσου με θέμα «Η χρήση του δρόμου…είναι στο χέρι σου – Αύριο εγώ θα οδηγώ», ο οποίος διεξήχθη υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και απευθύνθηκε σε μαθητές δημοτικών σχολείων (Δ΄- Ε΄- Στ΄ δημοτικού)  της χώρας.

          Οι συμμετοχές των μαθητών –τριών ξεπέρασαν τις 1100 (ατομικές και ομαδικές), από 80 σχολεία όλης της Επικράτειας και της Ομογένειας, με τη στήριξη 120 εκπαιδευτικών.

           Η οργανωτική επιτροπή του μαθητικού διαγωνισμού με θέμα «Η χρήση του δρόμου είναι στο χέρι σου. Αύριο εγώ θα οδηγώ», συγχαίρει όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για την ευαισθησία που εκδήλωσαν (μέσω των έργων τους) για το θέμα της οδικής ασφάλειας, καθώς και τους εκπαιδευτικούς που ενθάρρυναν τη συμμετοχή των μαθητών σε αυτή τη διαδικασία.

          Το σκεπτικό της κριτικής επιτροπής για την επιλογή των βραβείων βασίστηκε σε δυο άξονες: τον εικαστικό και την πρωτοτυπία και σύλληψη της ιδέας. Οι μαθητές με την φαντασία, την ωριμότητα και την εικαστικότητά τους έκαναν το έργο της κριτικής επιτροπής ευχάριστα δύσκολο.

         Η επιτροπή αποφάσισε να απονείμει:

 Για τις συμμετοχές των Δημοτικών σχολείων: 3 πρώτα βραβεία, 16 τιμητικούς επαίνους και 3 ειδικά βραβεία.

        Σας επισυνάπτουμε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και σας ενημερώνουμε ότι τα αποτελέσματα καθώς και τα βραβευθέντα έργα.

Βραβευθέντα έργα

Πίνακας Διακριθέντων Μαθητών, Σχολείων,  Δασκάλων

Σας ενημερώνουμε ότι η  ειδική τιμητική εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (στάση μετρό: Εθνική Άμυνα- Αθήνα) και ώρα 11.00-14.00 (θα σας αποσταλεί σύντομα πρόσκληση και το πρόγραμμα της εκδήλωσης).

       Παρακαλούμε τα σχολεία, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που διακρίθηκαν να μας ενημερώσουν το αργότερο έως την Παρασκευή 28/11/2014 για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση (με ονομαστική λίστα προσερχομένων), είτε με φαξ στο 2321047504 είτε με email στο kaserron@gmail.com είτε τηλεφωνικά 2321047522.

Οι έπαινοι συμμετοχής όλων των μαθητών-τριων, εκπαιδευτικών και σχολείων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και δε διακρίθηκαν, θα αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση των σχολείων.