Home // News & Announcements

23.03.2017
Αποτελέσματα διαγωνισμού σκίτσου με τίτλο «Ο πλανήτης του άλλου πλανήτης όλων μας»

Αποτελέσματα  διαγωνισμού σκίτσου  με τίτλο «Ο πλανήτης του άλλου πλανήτης όλων μας»

Το  Φόρουμ Διαπολιτισμικού Διαλόγου/Πανεπιστήμιο Πατρών και η Educartoon, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και τη διασπορά, διοργανώνουν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και απευθύνθηκε σε μαθητές Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Οι συμμετοχές των μαθητών –τριών ξεπέρασαν τις 390 (ατομικές και ομαδικές), από 103 σχολεία όλης της Επικράτειας και της Ομογένειας, με τη στήριξη 105 εκπαιδευτικών.
Η οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού, συγχαίρει όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για την ευαισθησία που εκδήλωσαν (μέσω των έργων τους), καθώς και τους εκπαιδευτικούς που ενθάρρυναν τη συμμετοχή των μαθητών σε αυτή τη διαδικασία.
Το σκεπτικό της κριτικής επιτροπής για την επιλογή των βραβείων βασίστηκε σε δυο άξονες: τον εικαστικό και την πρωτοτυπία και σύλληψη της ιδέας. Οι μαθητές με την φαντασία, την ωριμότητα και την εικαστικότητά τους έκαναν το έργο της κριτικής επιτροπής ευχάριστα δύσκολο.

Κριτική επιτροπή του διαγωνισμού :

Μελίτα Εμμανούηλ, Καθηγήτρια, Ιστορία της τέχνης από την Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ Αθήνα

Δρ Βιργινία Σκιαδά, Αρχιτέκτονας/Κοινωνική Ανθρωπολόγος, Καθηγήτρια Σχεδίου ΑΚΤΟ

Ευγενία Αρβανίτη, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πατρών ( ΤΕΕΑΠΗ)

Νικόλαος Νίκας, Συντονιστής Educartoon

Η επιτροπή αποφάσισε να απονείμει:
Για τις συμμετοχές των Γυμνασίων σχολείων: 4  βραβεία, 14τιμητικούς επαίνους και 2 ειδικά βραβεία επιτροπής.

Για τις συμμετοχές των Λυκείων σχολείων και ειδικών συμμετοχών: 5 βραβεία, 14 τιμητικούς επαίνους και 3 ειδικά βραβεία.

Σας επισυνάπτουμε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και σας ενημερώνουμε ότι τα αποτελέσματα καθώς και τα βραβευθέντα έργα θα αναρτηθούν στους ιστότοπους της Educartoon-η γελοιογραφία στην εκπαίδευση, www.educartoon.gr και  του Διαπολιτισμικού Φόρουμ (http://intercultural.upatras.gr).
Οι έπαινοι συμμετοχής όλων των μαθητών-τριων, εκπαιδευτικών και σχολείων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και δε διακρίθηκαν, θα αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση των σχολείων.
Θερμά συγχαρητήρια στους διακριθέντες και συμμετέχοντες μαθητές/τριες του διαγωνισμού, καθώς και στους εκπαιδευτικούς τους, με τις καλύτερες ευχές μας!

Aποτελέσματα Γυμνασίου

Αποτελέσματα Λυκείου και ειδικών συμμετοχών

Έργα μαθητών Γυμνασίου

Έργα μαθητών Λυκείου και ειδικών συμμετοχών